Hemmagjord sushi - recept

Sushi är enkelt att göra när man väl fått in tekniken, och alla ingredienser och tillbehör finns att köpa överallt, t.ex på Ica, City Gross, Coop osv. 
Jag har bara testat att göra Maki-sushi (sushi-ris och fisk inrullat i sjögräs) eftersom jag inte är så glad för Nigiri där man lägger fisk ovanpå en "riskudde", det är för mycket fisksmak för min smak. 
 
För Makisushi behöver du:
Sushi-ris
Japansk risvinäger
Socker
Sjögräsblad/Sushi Nori
Ingredienser i sushin: t.ex. crabsticks, tonfisk, lax, wasabi, gurka, avocado, majonnäs, färskost, gräslök, rom... välj själv. 
Bambumatta
Japansk ljus soja
Mirin1. Koka sushiris enligt förpackningen, låt svalna. Värm risvinäger och socker (lika mycket mängd, se på risförpackningen) tills sockret smällt, rör ner i riset. 

2. Lägg ett sjögräsblad (sushi Nori) på en bambumatta

3. Bred ut riset i ett jämnt lager på sjögräset. Lämna någon centimeter på ena sidan så blir det enklare att stänga rullen sen. 

4. Lägg en sträng med de ingredienser du vill ha i mitten (jag hade wasabi - men bara pyttelite annars dör man nästan, tonfisk och gurka) 


5. Rulla ihop med hjälp av bambumattan, tryck ordentligt så att den blir kompakt. Ta lite vatten med fingret eller en bakpensel på kanten som du lämnade fri så att den fastnar och rullen kan slutas ordentligt.


6. Skär upp rullen i småbitar och servera direkt! Doppa i japansk ljus soja blandat med mirin (lika mycket mängd) eller bara soja går också bra, och wasabi. 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Det ser super gott ut. vänter bara på att bli bjuden på det :))

Svar: Det ska du bli, SNART! :)
Tesso-san

2013-01-28 @ 12:57:22
URL: http://tessosan.blogg.se
Postat av: Lollo

Så fint du gjort de! Har inte gjort sushi på ååår! Vill smaka dina(:

Svar: Tack!:) Det ska du få göra! :)
Tesso-san

2013-02-01 @ 19:25:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0