Tji fick jag!

Ja ooj vad jag blev lyssnad på! Oojj vad vårigt det är! Men förvånad blir man ju inte längre.. Jag har stålsatt mig för vinter fram till maj. Så det är inga problem.


Promenad i den efterlängtade solen

 

 
Någon hörde min bön om våren, i alla fall i eftermiddags. Jag tog en kort paus i rapportanalyser och journalskrivande för en promenad i den soliga hamnen och blev än en gång nästan stum av hur vackert Landskrona är. Nyhamn byggs ut mer och mer för varje dag och det kommer bli fint. Jag väntar bara på bron som jag har hört ska byggas mellan Skeppsbrokajen (där vi bor) och Nyhamn, så det går snabbare att ta sig till stranden. 
 

Orkar inte vänta längre..

 

Jag har redan vårkänslor och det märks i mitt sinne, på mina kläder och i mina vaser i fönsterkarmarna. 
Jag vill äta semlor och se den första snödroppen. Och sen vill jag sitta på uteserveringar och se de första vitsipporna och krokusarna. Påsken kan jag knappt vänta till, plockar snart fram kycklingarna och riset.

Alla årstider är härliga på sitt egna sätt. Och jag längtar alltid till var och en av dem. Men våren är den bästa. Då får man se solen för första gången på nästan ett halvår, känns det som. Alla är glada och man kan vara utomhus längre än 10 minuter åt gången utan att frysa arslet av sig. 
Oh låt februari och mars månad gå snabbt!

Och det är bara lördag

Det har varit en händelserik helg och än är det bara lördagkväll..
 

Igår var vi hos Linnea och Robin i Kågeröd ute på landet där vi åt och drack, och spelade spel
 
 

 
Först spelade vi Med andra ord och sen Galenpanna, och de här bilderna togs innan det blev ett jävla liv om reglerna i Galenpanna. Herre. Gud. Vad det tjabbades och bråkades, men vi kom överens till slut (eller gjorde vi det?) och kunde spela vidare med glada miner ;)


Och ikväll bjöd jag hela min familj på japansk/kinesiskt och de flesta rätterna gick hem hos alla. Äntligen fick jag introducera denna fantastiska mat för min familj som jag tjatar och tjatar om vareviga dag! Det är det som är så roligt med denna typen av mat, där är alltid något för alla. Jag gjorde sushi, friterad kyckling, dumplings, baconlindade tomater, nudelwok och nudelsoppa. Puh! Ren jävla kaos hela dagen. Det jobbiga med detta är att alla rätter tar max 10 minuter att göra, men allting ska ju göras samtidigt så att det inte kallnar, så svetten rann kan jag säga. Men det blev perfekt, så nu vet jag att jag kan hantera det. Bra att veta då jag och Lollo ska bjuda på några av dessa rätter, samt några fler, på våra fina vänner nästa helg.


 
Världens roligaste och finaste syskonbarn. Vattenkopp-prickiga Nikki och Marwin med ett falskt leende som jag tvingade honom till. Syns det? :P
 
Älskade mamma och lillebror & lillasyster och Nikki som blev överlycklig för att hon fick sitta på mammas axlar
Nu mår jag såhär, bokstavligt talat. Är så utmattad att det känns som att ansiktet smälter... 
Godnatt / Oyasuminasai / おやすみなさい

 

Loppisfynd

Blev så lycklig när jag fyndade dessa fina skålar och skedar i Landskronas bästa antik/loppisaffär. De var intryckta långt in bland deras gömmor och jag hade aldrig hittat dem om jag inte specifikt hade letat efter just asiatiska skålar. Passar perfekt nu när jag ska bjuda min familj på asiatiskt ikväll!

Fina Azalea

Gula rosor har alltid varit mina favoritblommor, men azalea snubblar nog precis på mållinjen någon hundradels sekund efter. Den livar upp vilken tråkig dag som helst! Nu i vår ska jag ha flera stycken utspridda i lägenheten, så att det nästan känns som att vara på ett bröllop.

RSS 2.0