Undrar vad jag blir inspirerad av i köket?

OM det mot all förmodan skulle vara så att jag inte tjatar tillräckligt om hur mycket jag älskar Japan och japansk/kinesisk/asiatisk mat så syns det nog ganska tydligt i vårt hem, om inte minst i vårt kök ;)1. Asiatiskt ströbröd som används för att få äkta krispig japansk friterad mat: tempura. Det finns absolut inget godare! Och så lite nudlar och annat tillbehör. 
2. Ketjap manis - indonesisk soja som är gott till wok. Mirin som används i i princip all japansk matlagning, och även så japansk ljus och söt soja. Underbar till sushi, i nudelsoppa, till friterad och.. ja, allt egentligen. 
 

1. En sån här Green Tea-dryck köpte jag för något år sen men har inte velat öppna den för att den är så himla fin! Så den står på min kökshylla bland en massa andra fina saker, men så har jag sett att de finns på Ica så jag köpte en likadan där igår. Har dock inte smakat den än, antar att den helt enkelt smakar isté med green tea-smak, alltså inget värsta speciellt kanske, men jag är ändå väldigt nyfiken!
2. Ame betyder regn på japanska och det här är alltså en japansk dryck, men det var tyvärr inget speciellt med den. Smakar exakt som svartvinbärsblanddryck/saft fast med lite kolsyra i. God, men inte värd 30 spänn.


Kommentarer
Postat av: Lollo

Där hade vi Mirin ja!:) Och det var exakt det ströbrödet jag också köpte:)

2012-11-28 @ 00:59:34
Postat av: Lollo

Där hade vi Mirin ja!:) Och det var exakt det ströbrödet jag också köpte:)

2012-11-28 @ 00:59:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0