4 saker jag hatar med att åka tåg

Bortsett från det självklara, att tågen väldigt ofta är försenade och alltid smockfulla med folk så att man ibland inte ens får en sittplats, så finns det andra saker jag hatar med att åka tåg:

1. Där är alltid minst ett tekniskt fel. Igår var där en dörr som var avstängd, en toalett var avstängd då där var vatten ända upp till ytan på toastolen, två dörrar inne på tåget (mellan vagnarna) som inte öppnades automatiskt, så man fick dra upp dem med händerna. Det var nästan omöjligt då där inte fanns något att greppa i, utan jag fick sätta händerna på fönsterrutorna och försöka "slide'a" upp dörrarna. Tur det inte brann på tåget liksom.

2. Man har aldrig täckning på mobilen. Bara lite liiite men inte så att det räcker till varken internet, skicka sms, eller wordfeud.

3. När tåget kör in i tunnlar. HATAR det! Av olika anledningar:
* Täckningen på mobilen försvinner helt (jag äcklas nästan när det står "ingen service"), och tar minst 10 minuter att återställas när man kommer ut från tunneln. Då hinner man precis lägga en bokstav på wordfeud innan nästa tunnel kommer..
* Jag får lock för öronen varenda gång och det gör så saaatans ont.
* Det känns som att tunneln aldrig tar slut. Svag klaustrofobikänsla uppstår.

4. Omöjligt att gå på toa då tåget slänger fram och tillbaka. Alltid lika pinsamt när man suckande och stönande försöker stappla sig fram mellan sätena för att gå och pissa.
Värst är det i den låga vagnen, där man får ha cyklar och barnvagnar, för där sitter alla vända in mot mitten så ALLA glor på en när man slängs fram och tillbaka mellan vagnar och cyklar och resväskor och människor.
Sen när man väl når toaletten ska man försöka sätta sig rätt på stolen också. Funkar 5 av 10 gånger. 


Allra värst är när allt det här inträffar på en och samma resa. Som det gjorde för mig igår. Då får man en liten, liten lust att hoppa av tåget i farten.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Stackars dej, och alla andra tågpendlare. Du får läsa istället för wordfeuda. Försök gå på toa på stationen istället. Puss o kram

2012-01-14 @ 09:56:40
URL: http://tessosan.blogg.se/
Postat av: Tesso

Jag är oftast för trött för att läsa när jag åker tåg:P och jag hade gärna gått på toa på stationen innan om det inte hade kostat 5 spänn! Puss&kram

2012-01-14 @ 22:39:05
URL: http://tessosan.blogg.se/
Postat av: Lollo

Haha bittert(med all rätt) och ändå roligt inlägg! Nr2 upplever jag som riktigt jobbigt dem gångerna jag åker tåg.

2012-02-10 @ 15:34:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0