Jag ska tillbaka till Tokyo!!Det här fick Elias i julklapp av mig. En tokyoresa alltså! Jag står för hotell och flyg så får han själv stå för mat&fickpengar. Jag var ju på språkresa i Tokyo i en månad våren 2009 och har längtat tillbaka varenda dag och natt sen dess. Jag blev totalförälskad i staden, landet, folket, kulturen. Jag ser det verkligen som mitt andra hem trots att jag bara varit där en gång. Och efter min och Lollos Kinaresa har jag längtat tillbaka ännu mer! Det är något väldigt speciellt med Japan och Kina som inte går att beskriva med ord, och ni som inte varit där måste dit någon gång i livet! Helst till båda länderna, för trots att det är väldigt likt så är det ändå som dag och natt, och man måste uppleva båda två. Tycker jag:)
 
Hela kvällen har jag suttit och kollat upp en massa saker vi ska göra där, och jag vet inte hur vi ska hinna med allt på bara 8 dagar! Jag ber om ursäkt i förväg för allt tjat om Tokyo som jag kommer skriva om kommande månader, tills vi ska åka. Och när vi är där. Och när vi kommit hem. Och resten av livet. Men det får ni ta helt enkelt;)

Kommentarer
Postat av: Emelie

Åh vilken present att få en resa till Japan, när ska ni åka? : ) och var ska ni bo?

Vad kul att du hittade min blogg! Hur hittade du mig? (:
Jag känner inte till Ajisen Ramen tyvärr, trots att jag går i skolan så nära Shinjuku så har jag faktiskt aldrig ätit ramen där. Jag googlade lite snabbt och hittade den här sidan http://ramendb.supleks.jp/s/7282.html hoppas den hjälper : )
Får försöka gå dit själv någon gång om det ska vara bra!

Vad har ni får planer på 8 dagar? :)

Svar: Vi åker i augusti och ska bo i Asakusa:) Jag bodde i Shin-Matsudo när jag bodde där senast så jag är glad att det är mer centralt nu! Var bor du?Minns faktiskt inte hur jag hittade dig, tror du hade kommenterat i någon annan Japanblogg;)
Tack för hjälpen men jag hittade inget Ajisen Ramen på den sidan, men jag har fått hjälp att hitta ett i Chiba och ett i Ikebukuro! Ja du måste testa det! Nu vet jag inte om det är samma som i Kina men det borde ju inte vara någon skillnad. Deras duck-ramen och friterade räkor är helt magiska.
Vi har en massa planer, shoppa, gå på izakaya typ varje kväll, smaka alla ramenrestauranger och sushiställen i stan ungefär:P, besöka en massa caféer och barer som jag har fått tips om i olika bloggar (skulle t.ex. verkligen vilja besöka den omtalade Beat bar men hörde att de ska stänga ner, tråkigt), åka upp i antingen Sky Tree eller Metropolitan building (har du varit uppe i dem? jag har varit i metropolitan så vill testa sky tree nu) och så ska vi ju promenera runt i alla härliga stadsdelar: Harajuku, Shibuya, Shinjuku, Akihabara, Ueno,Daikanyama med mera med mera med mera:) Längtar såååå!
Therese

2012-12-30 @ 14:40:05
URL: http://tokyo-kitsune.blogspot.com
Postat av: Tokyo - Love

Hej! (svarar här också)
Jag tål inte nudlar, så jag måste tyvärr säga att jag inte provat Ajisen. Hittade dock info på deras hemsida om att det ska finnas en ramen-ya i Ikebukuro (även en i Chiba). (www.aji1000.co.jp/shopinfo/index.php) Kunde hitta den på google maps, här är en länk: http://goo.gl/maps/D4TMLHoppas att den finns kvar där. När far ni till Tokyo?

Svar: Aha, vad tråkigt att du inte tåler det!:/ Jaa perfekt, tack så mycket!:D Förstår inte varför jag inte kunde hitta något, har googlat och googlat och googlat! Vi åker i augusti :)
Therese

2013-01-03 @ 11:34:19
URL: http://sakuradesu.blogg.se
Postat av: Tokyo - Love

Ja, hoppas som sagt det finns svar. Var lite knepigt att hitta till japanska sidan.. kanske var därför du inte hittade. Ah bodde du också i Shin-matsudo (ser jag här ovan). Det gjorde jag och min sambo 2010. Vi ska dit i september/oktober i år också. Längtar massor!

2013-01-03 @ 16:39:45
URL: http://sakuradesu.blogg.se
Postat av: Tokyo - Love

Ja, hoppas som sagt det finns kvar. Var lite knepigt att hitta till japanska sidan.. kanske var därför du inte hittade. Ah bodde du också i Shin-matsudo (ser jag här ovan). Det gjorde jag och min sambo 2010. Vi ska dit i september/oktober i år också. Längtar massor!

Svar: Ja, där var mysigt i Shin Matsudo. Jag bodde rätt så långt ifrån stationen, tog en kvart att gå. Så det var mitt ute bland fält, slitna hus, tvättlinor mellan väggarna och trädgårdsodlingar;) Hur länge ska ni vara där i höst och var ska ni bo? Vet du hur vädret är i augusti? På nån sida såg jag att det är mitt i regnperioden, och på nån annan läste jag att det är en högsommarmånad med enormt högtryck och torr luft.
Therese

2013-01-03 @ 16:40:16
URL: http://sakuradesu.blogg.se
Postat av: Tokyo - Love

Segt att det var så långt från 'stan', annars gillade jag också Shin Matsudo! Tog oss typ 10 min att gå, vilken skola gick du på? Vi gick på Kudan.
Vi blir i Japan 4 veckor är planen, varav 2 veckor i Tokyo! Har inte bestämt boendet än, bor ev. hos en kompis till viss del.
Kollade på ett hotell i Asakusa också, vad heter stället ni ska bo på?
Vi var där 21 augusti - 1 sep 2011 och då var det riktigt varmt och fuktigt! Mysigt med ordentlig sommar, men jag tyckte det var lite jobbigt när man vill gå och shoppa och vara lite 'fräsch'. Men tror att det var ovanligt varmt när vi var där.

Svar: Jag gick också på Kudan! Mycket bra skola tyckte jag. Vi ska troligtvis flytta till Tokyo om ett och ett halvt år för att läsa mer japanska, i ett år. Och då väljer vi nog Kudan igen :) Hotellet vi ska bo på heter Smile Hotel, ingen lyx men vi ska bara sova där så det spelar ingen roll. Var ska ni mer någonstans i Japan? Jag vill till Kyoto men det är så dyrt att ta tåget dit från Tokyo, så den resan får vi nog göra när vi bor där istället. Vill till Osaka, Nagano och Hokkaido också! Okej då vet jag det, det är fler som sagt nu att det är så varmt och fuktigt där vid den tiden. Så då är det alltså lätta sommarkläder som gäller!
Therese

2013-01-05 @ 14:23:06
URL: http://sakuradesu.blogg.se
Postat av: Tokyo - Love

Ja, precis. Kan ju bli kyligt kanske men absolut mest tunna kläder!
Ja, vi gillade också Kudan. De har väl flyttat nu tror jag. Vi vill också dit en längre period igen, får se när det kan bli. Var där 3 månader, så vi hann till Kyoto sist. Denna gången tror jag det blir Osaka, Nara, Yokohama m.m. och Tokyo såklart! (Hade planerat en liten rundresa i april 2011 men den blev inte av, som du förstår. Så det blev Tokyo i augusti istället då)

Ok, ska kolla upp Smile Hotel då. Tack för tips!

2013-01-08 @ 10:22:19
URL: http://sakuradesu.blogg.se
Postat av: ia

åhh vad roligt! :D
Jag själv har varit i Tokyo 2 gånger, språkresa en gång och semester en gång. Men ska förmodligen plugga på Okinawa efter studenten. Längrar ihäl mig haha bara en termin i skolan kvar. :) Åk förbi Yokohama! ^^

Svar: Vad kul med ännu en Japanfantast som också har blogg!:D Vad roligt att du ska dit och plugga, vad ska du då läsa? Jag och min pojkvän ska bo i Japan ett år sen och läsa japanska när vi pluggat klart på universitetet här, och då kommer vi besöka Yokohama, bland annat! :)
Therese

2013-01-24 @ 12:13:01
URL: http://iaa.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0