Jag ska tillbaka till Tokyo!!Det här fick Elias i julklapp av mig. En tokyoresa alltså! Jag står för hotell och flyg så får han själv stå för mat&fickpengar. Jag var ju på språkresa i Tokyo i en månad våren 2009 och har längtat tillbaka varenda dag och natt sen dess. Jag blev totalförälskad i staden, landet, folket, kulturen. Jag ser det verkligen som mitt andra hem trots att jag bara varit där en gång. Och efter min och Lollos Kinaresa har jag längtat tillbaka ännu mer! Det är något väldigt speciellt med Japan och Kina som inte går att beskriva med ord, och ni som inte varit där måste dit någon gång i livet! Helst till båda länderna, för trots att det är väldigt likt så är det ändå som dag och natt, och man måste uppleva båda två. Tycker jag:)
 
Hela kvällen har jag suttit och kollat upp en massa saker vi ska göra där, och jag vet inte hur vi ska hinna med allt på bara 8 dagar! Jag ber om ursäkt i förväg för allt tjat om Tokyo som jag kommer skriva om kommande månader, tills vi ska åka. Och när vi är där. Och när vi kommit hem. Och resten av livet. Men det får ni ta helt enkelt;)

Full av kärlek

I fredags hade jag världens bästa födelsedagsfest!Såhär såg jag ut när jag insåg vad jag hade fått av Lollo, Daniel, Zazza, Carro, Susse, Frida, Johan, Anna, Nicco, Sofie, Danne och Stoffe. En Daniel Wellingtonklocka!
Jag hade önskat mig den och blev såå glad, älskar den! Tack igen!!

Vi var för många för att sitta vid borden så det fick bli japanese style:)

Blir som ett barn varje gång nån sjunger "vi gratulerar" för mig
Alla presenter: Vin, vinglas, rosor, uppläggningsfat och tapasfat, koppar, paraply, extern hårddisk (äntligen!!:D), hörlurar, kalender, scrapbook, pengar, Yankee candles, shea handkräm, plåtburk, läppglans och klockan..

..och dena fina jordglob. Tack som fan alla!<3 Jag älskar allt!!
 
God jul allesammans & hoppas ni får en härlig julafton!
 
 

Glassögonsnake

 
Lovade ju recept och beskrivning på dumplings till nästa inlägg men klämmer in en bild på mig i mina nya glasögon först. Visste inte att jag hade brytningsfel (även om jag hade mina misstankar eftersom jag har haft kronisk huvudvärk i ca två år..), men det hade jag så nu har jag alltså fått glasögon. Har använt dem i tre dagar och hade bara huvudvärk de första timmarna men sen dess har jag inte känt ett skit av huvudvärken. Underbart, hoppas det håller i sig! Och jag ser världen med helt andra ögon! Hade ingen aning om att jag hade så dålig och suddig syn. När vi såg The Hobbit på bio i 2D så kändes det som att jag såg den i 3D! SJUKT!

På senaste

Nä, om man skulle ta och uppdatera blöggen lite?
Skrev tenta i neurologi idag, dvs alla neurologiska sjukdomar som finns (stroke, MS, ALS, Parkinsons, förvärvade ryggmärgsskador osv) och deras symtom, rehabilitering etc.. Väldigt intressant och jag tror att det är detta jag kommer vilja jobba inom när jag är färdig arbetsterapeut!

Mellan allt plugg har jag gjort det här på senaste...


Bakat lussekatter och saffranssnäckor, men alla är nu uppätna så nu måste vi baka igen..Passat min underbara systerdotter Nikki

Bjudit Elias och Josse på en redig japansk/kinesisk måltid med hemmagjorda dumplings (recept kommer i nästa inlägg), friterad kyckling, ris och ramensoppa (nudelsoppa med hönsbuljong, soja, schalottenlök och babyspenat) samt dipp till dumplingsen på japansk soja och mirin. Så fantastiskt gott!

Blivit klippt av Josse

Sett en ståtlig färgglad gran på Söder i Helsingborg

Tagit en bild på mig själv framför granen.

Tagit några kort på snöbetäckta Landskrona

Och försökt fota snöstormen igår. Det är ju i princip omöjligt att fånga en storm på bild men jag lyckades nog åtminstone fånga ångesten på den här bilden. Grått och blörkigt. Men åh så vackert det är när det är stilla och vitt överallt. Jag går runt med en enorm julkänsla hela dagarna!
 
 
 
 

RSS 2.0