Kräftis 17 september

Jag och Elias ställde till med kräftskiva förrförra lördagen. Vi vände upp och ner på hela lägenheten för att få plats med 16 pers vid ett långbord i vardagsrummet, och det blev huur bra och mysigt och roligt som helst!! Jag hade så roligt att jag glömde bort att fota, men några bilder fick jag i alla fall:
Lollo och Daniel kom tidigt på dagen och jag och Lollo hade pizza&vinmys i köket
Sen kom resten av våra härliga vänner på kvällen
Jag blev nog ganska full?
Mah girrrls. Utanför Mårtenson
Vi frågade en ensam stackars kille om han kunde ta några bilder på oss, och det gjorde han. Men om de blev så bra vet jag inte.. Trodde han att det satt någon bredvid Carro liksom?

56 cm 347 sekunder

Jag, som många andra, har uppmärksammat att en massa tjejer skriver t.ex. ”41 cm 12 min” på facebook och jag fattade iiingenting. Googlade, och upptäckte att det är för att uppmärksamma bröstcancer. Man ska skriva sin skostorlek och sen hur lång tid det tar att fixa håret. Förra året var det väl att man skulle skriva färgen på sin bh.

Okej, tänkte jag. Det är väl bra att man uppmärksammar denna hemska sjukdom. Men samtidigt så kan jag inte låta bli att undra på vilket sätt det här riktar uppmärksamheten mot bröstcancer? Inget ont mot er som har skrivit så på er status, det är ju för en god sak, men de som kommit på idén (antar att det är rosa bandet?), kan de inte uppmärksamma bröstcancer på ett vettigare sätt? Man ser ”X cm, Y min” och bara ”va fan betyder det?”, sen får man förklarat för sig vad det betyder, och man bara ”jahaa! Då vet jag.” och så var det med det. Vad tjänar man på detta?

Och VAD har min skostorlek och hur lång tid det tar för mig att fixa frillan men bröstcancer att göra? Och färgen på min bh för den delen?
Hade varit enormt mer kraftfullt om man hade skrivit i sin status hur många man känner eller vet som drabbats av sjukdomen, typ "3 st". Då hade det satt igång diskussioner och folk hade nog engagerat sig på ett annat sätt. "Shit vad många det är som drabbas egentligen, det tror man inte!", och fler hade kanske fått upp ögonen och velat hjälpa till, skänka pengar. Nu blir det ju bara "en rolig grej", lite tramsigt, om ni förstår hur jag menar?

Och sen undrar jag varför i helvete detta riktas mot enbart kvinnor?? Männen får ju inte veta nånting, det är de som ska undra varför alla tjejer skriver sådär på sin facebookstatus. Även om majoriteten av de som drabbas av bröstcancer är kvinnor, så kan faktiskt män också få det, plus att det är deras mammor, systrar, fruar, döttrar och vänner också som drabbas!


Mitt egna lantbröd

Jag har säkert lagt upp detta receptet innan men det tål att informeras om tusen gånger om, för det är så jäkla gott! Ni måste prova!2 st italienska morots-lantbröd (grund: lantbröd, sen har jag kommit på resten själv)
Ugn: 225-250 grader (vanlig ugn. Varmluft vet jag inte)

25 g jäst
6 dl ljummet vatten
Ca 1 paket vetemjöl, inte riktigt men nästan
2 msk olivolja
Två rivna morötter
1-2 vitlöksklyftor
Nån msk honung
Salt
Torkade örter (oregano/basilika eller liknande)

Olivolja, salt och oregano till pensling.

Lägg jästen i en skål och häll i vattnet, rör runt till jästen lösts upp. Släng i resten av ingredienserna och gör till en deg. Baka ut till två bröd på en plåt. Låt jäsa under duk 1 timme. Pensla sen med olivolja, strö lite salt och oregano över bröden och sätt in mitt i ugnen 15- 20 minuter. Klart!

RSS 2.0