Melan-fucking-cholia

Jag råder alla att se denna film:

"Planeten Melancholia närmar sig Jorden. Intet ont anande Justine och Michael gifter sig och den storslagna festen hålls på Justines halvsyster Claires och hennes förmögne man Johns enorma lantställe där man inte har sparat på någonting för att ställa till med ett överdådigt bröllopsfirande. 
Efter hand som Melancholia närmar sig Jorden upphävs flera av den okända planetens normala fysiska lagar. Med skräckblandad förtjusning ser den lilla familjen på när den enorma planeten svävar förbi deras egen planet men bara för att erfara att den vänder och kommer tillbaka - den här gången med kurs rakt mot Jorden.
Lars von Trier har med Melancholia skapat ett episkt mästerverk som höjdes till skyarna på filmfestivalen i Cannes. Man har aldrig sett Jorden gå under på ett så gastkramande vackert sätt. Filmen är dessutom välsignad med en helt fantastisk ensemble med världskända skådespelare som Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsburg, Stellan Skarsgård och Alexander Skarsgård." -Hemmakväll


En av de absolut bästa och mest hjärtskärande filmerna jag sett!

Kommentarer
Postat av: susse

men om den är något som trailern så verkar den ju bajsseg och tråkig...?

2011-11-23 @ 10:31:24
URL: http://susiani.tumblr.com
Postat av: Tesso

Ja det hänger ju lite på vad man har för smak, man får ha lite tålamod. Jag gillar heller inte sega filmer (tex tree of life, FY FAN!) men den här upplevde jag aldrig som seg, även om den har ett "segt tempo". Den är bra genom hela filmen, och slutet ska vi inte tala om! (När Melancholia är på väg rakt in i Jorden). Så JÄVLA snyggt!!

2011-11-23 @ 13:45:40
URL: http://tessosan.blogg.se/
Postat av: Lollo

Tror du det är en film för mig? Jag är sugen!(:

2011-12-07 @ 21:45:11
Postat av: Tesso

Ja, se den! Men som sagt, man måste ha lite tålamod då den kan kännas ganska "seg" ibland, fast bra seg. Men var beredd på att det är mycket ångest!

2011-12-08 @ 10:03:43
URL: http://tessosan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0