Fynd

Julen har kommit till Halmstad, titta så fint träd! Kändes som att stå under en stjärnhimmel.

Och en massa fina favoritaffärer har kommit hit, bland annat TGR och Udda Tina!

Jag fyndade en stjärnljushållare på TGR för 10 kr

Och en mannekäng att ha mina smycken på. 30kr!

Den är liten, men söt.

Och denna härliga börs, som fanns i minst fem andra fina färger. Jag ville egentligen köpa alla men så kom jag på att såå mycket pengar har jag ju inte att fylla ut dem med. Typiskt.

Melan-fucking-cholia

Jag råder alla att se denna film:

"Planeten Melancholia närmar sig Jorden. Intet ont anande Justine och Michael gifter sig och den storslagna festen hålls på Justines halvsyster Claires och hennes förmögne man Johns enorma lantställe där man inte har sparat på någonting för att ställa till med ett överdådigt bröllopsfirande. 
Efter hand som Melancholia närmar sig Jorden upphävs flera av den okända planetens normala fysiska lagar. Med skräckblandad förtjusning ser den lilla familjen på när den enorma planeten svävar förbi deras egen planet men bara för att erfara att den vänder och kommer tillbaka - den här gången med kurs rakt mot Jorden.
Lars von Trier har med Melancholia skapat ett episkt mästerverk som höjdes till skyarna på filmfestivalen i Cannes. Man har aldrig sett Jorden gå under på ett så gastkramande vackert sätt. Filmen är dessutom välsignad med en helt fantastisk ensemble med världskända skådespelare som Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsburg, Stellan Skarsgård och Alexander Skarsgård." -Hemmakväll


En av de absolut bästa och mest hjärtskärande filmerna jag sett!

Fröhyllan

I somras släpade jag hem en gammal hylla som vi har sålt fröpåsar i på Maxi, och jag har hela tiden haft en vision i huvudet av hur den ska se ut. Men den har bara stått i sovrummet i flera månader och sett tråkig ut. Den har dragit ner hela rummet, och jag har känt en tryckande ångest varenda gång jag gått in där.
Så här såg den ut innan (jag glömde fota innan jag började måla så bortse från den vita färgen på kanterna).


Och såhär ser den ut nu:
Jag målade den alltså vit, sen spikade jag fast en gammal gardin på baksidan av själva hyllplanen (där är ett mellanrum mellan hyllplanen och baksidan på hyllan). Den blev precis som jag hade tänkt mig!

Carrotbolls

Känner för att bryta tystnaden genom att tipsa om ett sjukt gott recept på morotsbullar som jag bakade idag!

Hade ju kunnat ta en egen bild på bullarna men det känns onödigt, de ser ut exakt såhär nämligen.


1 paket jäst
50 g smör
5 dl vatten
1,5 tsk salt
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
2 mellanstora rivna morötter (ca 4 dl)
3 dl grahamsmjöl
ca 8 dl vetemjöl


* Smält smöret i en kastrull och tillsätt vattnet
* Smula jästen i en bunke
* Häll smörblandningen över jästen och rör runt tills jästen är upplöst
* Rör ner resten av ingredienserna och rör runt till degen inte längre är kletig
* Låt jäsa 30 min
* Knåda degen och dela upp den i 15-20 delar och gör dessa till bullar
* Låt dem jäsa på en plåt under en handduk i 20 min till
* Pensla bullarna med lite vatten blandat med olja
* In i ugnen på 225 grader, 18-20 min!

Tuesday afternoon

Tack för alla tips jag fick när jag hade panik över hur vad jag skulle göra med mitt hår! Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, då vi klippte av skiten istället. Kort är det nu!! Och så färgade vi det till min egen hårfärg. Jag lägger upp bild när jag tagit en bra, det är ganska svårt att se snygg ut på foto i denna frillan.


Över till något annat:

Vi har äntligen fått upp våra fina loppis-tavlor
Och så har vi köpt en jättefin taklampa på Clas Ohlson. Vi har köpt/fått ca 8 taklampor sen vi flyttade hit för ett år sen och lyckats få upp 4! Hatar taklampor! Antingen passar inte kontakten, eller så får vi inte upp "kupan" i taket (den man trycker ner sladden som sen ska sitta mot taket) utan den hänger bara löst och fladdrar, eller så är kupan för liten så sladden inte får plats, vilket resulterar i att den hänger på sniskan som den gör på den här lampan.. 
Men skit i det, vi fick upp den i alla fall!
Och idag var jag i stan och hittade denna stora mugg på Indiska. De finns i flera färger och mönster och kostar bara 69 kr! Köpte två underbara te-sorter också då allt mitt te här hemma har tagit slut.
Spring flower tea smakar och luktar som karamell tycker jag, och Yogi tea smakar jul. Lovely!

RSS 2.0