Flytt, skolstart och lite bilder

Hej blogg!

Det var ett tag sen. Men jag har mina anledningar. Jag och Elias har flyttat till Halmstad och vi har haft fullt upp med det. Och idag började skolan. Jag ska läsa franska, på högskolenivå. Jag läste det i sju år på högstadiet och och gymnasiet, men det va för 6 år sen. Och jag har inte använt mig av franskan sen dess, inte en enda gång! Har aldrig ens varit i Frankrike. Såattee.. Vi får se hur det går med det! Mitt hjärta slog i 190 imorse när läraren kom in i salen och började prata franska. "Va FAN har jag gett mig in på?!" tänkte jag, och sa högt också. Men jag måste göra det, för jag behöver få fler högskolepoäng. (Plus att franska är ju faktiskt ett jättefint språk och jag vill kunna tala det när jag och Elias förhoppningsvis ska till Paris senare i höst). Och så ska jag skriva högskoleprovet igen, för fjärde gången. Det kommer minst sagt bli en tuff höst! Men jag gör allt för att komma in på mitt drömprogram nästa år, då jag blev reserv i år. Jävla skit. 

Här är några bilder i alla fall. Jag kommer snart lägga upp bilder på vår lägenhet! Tyvärr har jag inga före-bilder då jag trodde att jag hade glömt kameran i Landskrona när vi var här och målade, men sen visade det sig att den hade legat i väskan hela tiden. Typiskt.Elias glömde kolla tvättrådet på sin nya kashmirtröja innan han tvättade den. Haha!
(För er som inte vet så ska man inte tvätta en kashmirtröja i 40 grader.)Bebis-efterrätt. Jag är kanske en stor bebis då, men jag älskar ju dem! En skitgod röra av mango och banan, varför skulle inte vuxna kunna äta det??Elias glömde kolla om borrarna funkade i betongvägg innan han borrade. Haha!

Nej förresten, det var faktiskt inte så roligt. Vi köpte världens sötaste och finaste lantliga hylla, med fack och krokar och grejer, som vi ska ha i köket. Jag blev förälskad i den från första stund och den kommer göra hela köket!
Men, så är det det här med betongväggar. Satans jävla betongväggar. Vi har borrat och hamrat och bankat och dragit och hållt på, men vi har fortfarande inte fått upp den jävla hyllan. Men skam den som ger sig.
Vi ska få upp den! Men ingen fullständig bild kommer upp på köket förrän det är klart. Men åh, det är redan så vackert. Jag vill bara visa. Men jag får vänta lite till! ;)Jag har färgat håret mörkt igen och klippt lugg. Äntligen känner jag mig hemma i mig själv!Nu har ni fått se lite av vår röda vägg i vardagsrummet också. Det är inte hela väggen som är röd, bara en ruta precis bakom soffan. Jag älskar den. Röd som blod är den!Är det bara jag som är efterbliven?

Okej, jag har försökt printscreena en konversation mellan mig och Elias i typ 10 minuter nu men hur jag än gör så blir texten pytteliten och man ser inte vad där står. Så jag får skriva det såhär istället:

Jag: Jag är grym. Vet du varför?
Elias: Nej. Men jag har en känsla av att du kommer berätta..
Jag: gtfo. Har du sett den förkortningen nån gång?
Elias: Ja. Get the fuck out.
Jag: Fan. Jaja, men jag hade aldrig sett den innan, och så såg jag den på en blogg, och så fattade jag direkt! Hur ofta gör man det liksom? Med en ny förkortning. Tog mig flera år att fatta "ftw"
Elias: Haha. Det är lite efterblivet älskling
Jag: Efterblivet? Varför är det det? Ok, fatta denna då! Fyysoab
Elias: Fuck you, you son of a bitch.
Jag: VAAAA?!?!?! Hur FAAN visste du det??
Elias: Snälla lilla Therese. Sånt kan jag.
Jag: Ok, denna då. Fmimv.
Elias: Fuck me in my vagina.
Jag: Oh herreguuuuuud! Jag blir rädd!!
Elias: Nej, det är ju du som är lite efterbliven.
Jag: Läser du mina tankar ditt SÄR?!


Och nu till min fråga: Är det bara jag som har feta problem med att förstå förkortningar?? Jag blev så glad att jag kunde "gtfo" och skulle imponera på Elias, så kunde han också den! Jag fick ändå tänka liiite i alla fall innan jag fattade.


RSS 2.0